Hele Helgeland på Internett
Vis på kart Hele Helgeland på Internett
19 kommuner • 85 000 innb
15. feb 2019 oppdatert 22:12
Nyheter    Om Helgeland    Byer og kommuner    Kart    Været    Webkamera    Om oss    Annonsere

Litt om oss

 

Info Helgeland

Postboks 556

8651 Mosjøen

 

Kontor:

Teknoparken Helgeland

Strandgata 8 A, 3.etg

Vis på kart

 

Epost: info@helgeland.no

Tlf: 957 90 449

 

www.helgeland.no

www.mosjoen.com

www.infohelgeland.no

 

 

 

Nye helgeland.no i test!

 

Velkommen til nye helgeland.no, en innovativ portal som utnytter Internetts ressurser på en helt ny måte. Vi er også de første til å dekke hele Helgeland på nett.

 

Vær obs at dette er en testversjon, alt er ikke på plass ennå. Savner du noe, eller har forslag til forbedringer, si i fra.

 

Dette er en portal laget av helgelendinger for helgelendinger. Her kan du få med deg hva som skjer, både lokalt, regionalt og ute i verden. Og vi vil prøve å vise Helgeland som en levende region som vi kan være stolte av.

 

Filosofien bak portalen er enkel:

 

  • Oversiktlig

  • Oppdatert

  • Uavhengig

  • Og med færrest mulige klikk!

 

Teknologien bak

 

Den nye helgeland.no er utviklet av og drives av Info Helgeland i Mosjøen. Det nye portalsystemet kan lett bygges opp for andre byer og regioner. Dette er en pilotutgave som blir mal for videre utvikling.

 

En rekke innovative løsninger er utviklet rundt dette - og flere kommer. Systemet er programmert i PHP, Perl og Javascript med MySql i bunnen. Alt kjøres på vår egen server i en av Europas største serverparker i Strasbourg.

 

Vi har høy teknologisk kompetanse innen Internett, programmering og automatisering. Og vi har mange års erfaring fra bl.a. SINTEF, Norsk Data, Brønnøysund­registrene og Alcoa Aluminium.

Smarte nye løsninger

 

Bak våre portaler står flere innovative tekniske løsninger utviklet av oss. Her er noen eksempler:

 

Grabbeteknologien er unik og utviklet over mange år. Vi benytter avansert dekoding av websider og er ikke begrenset til standard RSS-feeder. Dermed kan informasjon hentes fra nesten hvilken som helst nettsted. Filtrering og omstrukturering av innhold for bedre presentasjon er også en viktig del av dette.

 

Fargekodingen på nyhetene er helt spesiell, da kan man med et raskt blikk se hva som er nytt og gammelt.

 

Vi har utviklet en enkel serverbasert "Photoshop" som automatisk kan billedbehandle bilder som hentes fra web, f.eks. dårlige webkamerabilder.

 

Dagslys-funksjonen vår er unik. Det er dagslyset folk forholder seg til rent praktisk. Tidspunkter for soloppgang og nedgang er lite relevant i et fjelland, alle tidspunktene blir feil fordi det er horisonten det refereres til.

 

Hva skjer-funksjonen gir deg også lure påminninger i en stresset hverdag når det er begivenheter og tidsfrister som er lett å overse.

 

Og det kommer mer, vi har stadig nye kreative idéer som testes ut.

 

 

Annonsere?
Helgeland helgelandsportalen helgelandsiden lokal local region portal portalen startside startsiden guide oversikt linker nettsted site side sider nettside hjemmeside homepage blogg web nett internett offisiell info informasjon fakta wikipedia søk finn google bilder foto galleri kart map nyheter nyhetsportal avis aviser lokalaviser vær været handel butikker næring næringsliv gule bransjer bransjeregister bolyst arbeidsplasser etablering aktiviteter arrangement festivaler konserter kultur hva skjer natur severdigheter opplevelser turist turistinfo turistinformasjon tourist information visit visithelgeland destinasjon destination reiseliv reise travel overnatting hotell industri oppdrett fiske energi kraft olje og gass Mo i Rana Hemnes Hemnesberget Nesna Lurøy Lovund Rødøy Meløy Ørnes Glomfjord Træna Vefsn Mosjøen Grane Hattfjelldal Alstahaug Sandnessjøen Leirfjord Herøy Dønna Brønnøy Brønnøysund Torghatten Vega Verdensarv Vevelstad Sømna Bindal kommune kommuner by byer distrikt Helgelandskysten Polarsirkelen midnattsol nordlys arktisk Kystriksveien Saltfjellet Svartisen Børgefjell Lomsdal-Visten nasjonalpark helg helgelending helgelendingen nordlending Helgeland Nordland fylke Nord-Norge Norwegen Norway
helgeland.no | helgeland.com | helgeland.net | helgeland.org | helgeland.info
helgelendingen.no | helgelandsportalen.no | visithelgeland.no | helgelandskysten.no
moirana.com | mosjoen.com | sandnessjoen.com | bronnoysund.com

copyright © design, programmering, drift: info helgeland
kontakt: info@helgeland.no | send melding